Srečanja kaktusarjev

Sašo Majzovski

Sašo Majzovski je zbiralec kaktusov in drugih sočnic iz Ljubljanskih Črnuč. V svoji zanimivi zbirki goji predvsem žive kamenčke, pahipodije in razne bulbe. Poleg teh se v njegovih prostorih znajdejo tudi druge rastline, saj Sašo včasih v vrtnih centrih kupi bolne rastline in jih potem ozdravi, kar je zanj izziv že od nekdaj. Tako se v njegovi zbirki znajdejo orhideje, kakšen citrus, predvsem pa zanimive sočnice, med katerimi prevladujejo krasule. Prelepa krasula v Hrovatinovi trgovini pa je bila pred dolgimi leti tudi vzrok, da je leta 1997 začel zbirati te rastline. Pred leti je na terasi postavil tudi rastlinjak, v katerem asketsko goji svoje sočnice.

Sašo je vesela duša in z njim je veselje prebiti ure v pogovoru, ki se ne tiče le kaktusov in sočnic, ampak iz njega žari zanimanje za različne stvari. Družbo mu delata tudi dva muca, katerima je dovoljeno početi skoraj vse, vendar sta ubogljivi in prijetni živali.

Sašo je sicer geolog, vendar ga je pot zanesla najprej v trgovino, ko je po očetovi smrti nasledil očetovo firmo. Vendar je raje počel tisto, kar mu je najbolj všeč - izobraževanje in inštruiranje mladih. Poleg tega je pred leti prišel tudi na idejo, da ustanovi Kliniko in hotel za rože, ki je bila opisana kot izvirna podjetniška ideja v reviji Podjetnik. Kljub temu, da je začela Klinika uspešno delati, jo je sčasoma opustil, saj ima preveč dela z izobraževanjem. Poleg tega mu nekaj časa vzamejo tudi sočnice. Pri zbiranju in delu mu pomaga tudi njegova sopotnica Urška, ki je tako kot Sašo, zelo navdušena nad sočnicami.

 

15. oktober 2009

Zvone Rovšek

Sašo Majzovski Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic
Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic
Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - Stetsonia coryne Sašo Majzovski - zbirka sočnic
Sašo Majzovski Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic
Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - Ferocactus reppenhageni Sašo Majzovski - zbirka sočnic Sašo Majzovski - Strombocactus pulcherrimus Sašo Majzovski - Echinomastus
Aleš Pakiž
Benjamin Zwittnig
Bojan Praprotnik
Bojan Šafranko
Boris Gaberšček
Boštjan Kalamar
Drago Šabjan
Ferdo Zavšek
Franc Langerholc - Cac
Goran Velikonja
Gorazd Mauer
Ivan Manfreda
Iztok Mulej
Jernej Mazej
Jure Slatner
Leopold Scheicher
Marjan Donko
Marijan Turnšek - Miki

Marko Zupančič

Martin Meznarič
Patrik Prša
Paviljon kaktej Rogaška
Rado Cilenšek
Rok Grašič
Roman Turk
Sandi Veronik
Sašo Majzovski
Vito Petkovič
Zvone Rovšek
Zvonko Čoh
Zvone Gračner
 
 
 
 
Copiright - Zvone Rovšek