Srečanja kaktusarjev

Patrik Prša

Patrik Prša je mladi gojitelj kaktusov iz Dolge vasi pri Lendavi. Kaktuse goji od leta 2006. Zanima ga rastlinstvo in živali, zbira fosile in se ukvarja z vsem, kar je povezano z naravo. Pri naključnem obisku pri njemu me je navdušila njegova skromnost in širok spekter zdravih in lepih rastlin.

Najprej me je sredi vrta pričakal nasad prezimnih kaktusov, ki so zelo zdravi in dobro razraščeni, med njimi pa se skrivajo tudi miniaturni biseri - eskobarije, korifante in ehinocereusi. Zunanje nasade Patrik čez zimo zaščiti, zato kaktusi ostanejo zelo lepi in spomladi ne odmrejo.

Od kaktusov ga zanimajo predvsem prezimni kaktusi, astrofiti, lofofore in ehinocereusi, pri ogledu njegove zbirke kaktusov v malem plasteniku pa sem našel tudi redke vrste kaktusov, miniature, cepljenke, vse rastline pa so bile v odlični kondiciji.

Patrik mi je pokazal tudi svoje setve, živali, fosile in druge stvari, s katerimi se ukvarja. Navdušen sem bil nad njegovo dobro skrbjo za rastline, ki jih prezimuje v hiši, za poletje pa jih zaščiti z improviziranim plastenikom. Zdrave rastline, uspešno cepljenje in dobre setve kažejo, da je to gojitelj, ki je že v nekaj letih uspel narediti velike korake pri gojenju kaktusov.

 

6 avgust 2010

Zvone Rovšek

Patrik Prša Patrik Prša - cepljenka Patrik Prša - zbirka kaktusov
Patrik Prša Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov
Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov
Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - Mammillaria Patrik Prša - zbirka kaktusov
Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - Tephrocactus geometricus Patrik Prša - zbirka kaktusov Patrik Prša - v rastlinjaku Patrik Prša - želva
Aleš Pakiž
Benjamin Zwittnig
Bojan Praprotnik
Bojan Šafranko
Boris Gaberšček
Boštjan Kalamar
Drago Šabjan
Ferdo Zavšek
Franc Langerholc - Cac
Goran Velikonja
Gorazd Mauer
Ivan Manfreda
Iztok Mulej
Jernej Mazej
Jure Slatner
Leopold Scheicher
Marjan Donko
Marijan Turnšek - Miki

Marko Zupančič

Martin Meznarič
Patrik Prša
Paviljon kaktej Rogaška
Rado Cilenšek
Rok Grašič
Roman Turk
Sandi Veronik
Sašo Majzovski
Vito Petkovič
Zvone Rovšek
Zvonko Čoh
Zvone Gračner
 
 
 
 
Copiright - Zvone Rovšek