Srečanja kaktusarjev

Martin Meznarič

Martin je znani Ljubljanski zbiralec kaktusov, ki se je specializiral za rod Echinocereus. Svoje kaktuse vzgaja poleti v malem stekleniku, pozimi pa prenese večino kaktusov v klet. V svoji dolgoletni praksi je preskusil razne vzgojne metode, največ seveda take, ki omogočajo gojenje na ta način. Sčasoma je opustil gojenje vrst, ki slabo prenašajo prezimovanje v kleti, preskusil je razne zimotrdne vrste in na koncu pristal pri gojenju ehinocereusov.

Njegova posebnost je ceplenje na opuncijo. Na robustne podlage opuncije, 'lopate' kot jih sam imenuje, zelo uspešno cepi vse vrste kaktusov, od običajnih ehinocereusov, pa do zelo zahtevnih vrst Eriosyce in podobnih. Večino teh cepljenk podari, zato je skoraj v vsaki večji zbirki kakšen njegov primerek.

Lahko rečem, da v njegovi zbirki vidim veliko in odnesem več vtisov, kot iz kakšnega velikega rastlinjaka s tisoči raznih vrst kaktusov. Martin je vsekakor posebnež, s katerim je veselje prebiti ure v kaktusarski debati.

25 september 2009

Zvone Rovšek

Martin Meznarič - rastlinjak Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov
Martin Meznarič Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov
Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov
Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - Stetsonia coryne Martin Meznarič - zbirka kaktusov
Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov Martin Meznarič - zbirka kaktusov
Aleš Pakiž
Benjamin Zwittnig
Bojan Praprotnik
Bojan Šafranko
Boris Gaberšček
Boštjan Kalamar
Drago Šabjan
Ferdo Zavšek
Franc Langerholc - Cac
Goran Velikonja
Gorazd Mauer
Ivan Manfreda
Iztok Mulej
Jernej Mazej
Jure Slatner
Leopold Scheicher
Marjan Donko
Marijan Turnšek - Miki

Marko Zupančič

Martin Meznarič
Patrik Prša
Paviljon kaktej Rogaška
Rado Cilenšek
Rok Grašič
Roman Turk
Sandi Veronik
Sašo Majzovski
Vito Petkovič
Zvone Rovšek
Zvonko Čoh
Zvone Gračner
 
 
 
 
Copiright - Zvone Rovšek