Srečanja kaktusarjev

Marko Zupančič

Marko Zupančič je zbiralec kaktusov iz Ljubljane. Kaktuse je začel vzgajati leta 1999, prvi kaktus pa mu je kupila žena Alenka v Bauhausu. Število kaktusov je kmalu narastlo, sprva tudi zaradi tega, ker na vročem kuhinjskem oknu ni uspevala nobena druga rastlina. Sčasoma se je z nakupi kaktusov pri Hrovatinu in drugje zbirka razširila čez cel balkon. Marko je svoje želje omejil na prostorske možnosti in ostal pri zbirki nekaj sto kaktusov, katere vzdržuje v odlični kondiciji. Po profesiji agronom, je odličen poznavalec rastlinskega sveta, sploh kaktusov in drugih sočnic.

 

Marko ima ljubezen do živali in rastlin že v krvi. Poleg kaktusov ga zanimajo tudi druge rastline, od živali pa predvsem plazilci in vodne živali. Je eden redkih akvaristov, ki v akvariju gojijo živali Jadranskega morja. Ukvarja se tudi s fotografijo sladkovodnih živali in je eden redkih fotografov potočnega življa.

Marko je poštenjak, ki naravnost pove, kar misli. Ujela sva se že ob najinih prvih srečanjih in z veseljem prebijem z njim ure v pogovorih o kaktusih, ribah, fotografiji in drugih rečeh.

 

13 september 2009

Zvone Rovšek

Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - pri akvariju Marko Zupančič v botaničnem vrtu v Pragi
Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov
Marko Zupančič - fotograf Marko Zupančič - akvarij Marko Zupančič - neonke
Marko Zupančič - Astrophytum asterias Marko Zupančič čisti zbirko Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov
Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov Marko Zupančič - zbirka kaktusov

 

Aleš Pakiž
Benjamin Zwittnig
Bojan Praprotnik
Bojan Šafranko
Boris Gaberšček
Boštjan Kalamar
Drago Šabjan
Ferdo Zavšek
Franc Langerholc - Cac
Goran Velikonja
Gorazd Mauer
Ivan Manfreda
Iztok Mulej
Jernej Mazej
Jure Slatner
Leopold Scheicher
Marjan Donko
Marijan Turnšek - Miki

Marko Zupančič

Martin Meznarič
Patrik Prša
Paviljon kaktej Rogaška
Rado Cilenšek
Rok Grašič
Roman Turk
Sandi Veronik
Sašo Majzovski
Vito Petkovič
Zvone Rovšek
Zvonko Čoh
Zvone Gračner
 
 
 
 
Copiright - Zvone Rovšek