Srečanja kaktusarjev

Aleš Pakiž

Aleš Pakiž je Ljubljanski zbiralec kaktusov in drugih sočnic. Kaktuse goji že dolgo, saj začel zbirat kaktuse že okoli leta 1972. Za kaktuse se je navdušil pri opazovanju svojega očeta, ki je bil zelo spreten pri sajenju raznih potaknjencev, babica pa je imela v hiši razne božične kaktuse.

Zelo kmalu se je vključil v takratno društvi ljubiteljev kaktusov, kjer je tudi prišel do prvih rastlin. Kmalu je začel s sejanjem in zbirko obogatil z zanimivimi rastlinami. Z leti se mu je okus spreminjal, gojil je različne zanimive kaktuse in bizarne sočnice, tako da se zdaj v zbirki najdejo stare in lepe kopiapoe in podobne zanimivosti. Med lonci se najdejo bogate setve vrst, ki bi si jih zaželel marsikateri kaktusar.

Aleš je v zadnjih letih zbral kar nekaj posebnosti, zagotovo pa je v njegovem rastlinjaku najbogatejša slovenska zbirka avonij in hudij. Zelo uspešno goji nekatere bulbe in mlečke. Pred nekaj leti je za svoje rastline postavil nov prostoren rastlinjak, ki mu omogoča gojenje zdravih in lepih rastlin.

 

26 september 2009

Zvone Rovšek

Aleš Pakiž - rastlinjak Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov
Aleš Pakiž Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov
Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov
Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - Stetsonia coryne Aleš Pakiž - zbirka kaktusov
Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - Ferocactus reppenhageni Aleš Pakiž - zbirka kaktusov Aleš Pakiž - Strombocactus pulcherrimus Aleš Pakiž - Echinomastus
Aleš Pakiž
Benjamin Zwittnig
Bojan Praprotnik
Bojan Šafranko
Boris Gaberšček
Boštjan Kalamar
Drago Šabjan
Ferdo Zavšek
Franc Langerholc - Cac
Goran Velikonja
Gorazd Mauer
Ivan Manfreda
Iztok Mulej
Jernej Mazej
Jure Slatner
Leopold Scheicher
Marjan Donko
Marijan Turnšek - Miki

Marko Zupančič

Martin Meznarič
Patrik Prša
Paviljon kaktej Rogaška
Rado Cilenšek
Rok Grašič
Roman Turk
Sandi Veronik
Sašo Majzovski
Vito Petkovič
Zvone Rovšek
Zvonko Čoh
Zvone Gračner
 
 
 
 
Copiright - Zvone Rovšek